Postupné otvírání jazykových škol - ale na lepší časy zatím moc nesvítá ...

Svět se velmi pomalu - ale jistě - vrací do normálního života a jazykové školy nyní začnou opět zahajovat výuku. Všechny budou aplikovat přísná hygienická opatření a respektovat vládní opatření dané země. Jako první budou vyučovat jazykové školy v Německu a Rakousku 18.5.2020, 1.6.2020 má začít výuka ve Velké Británii a ve Francii, Malta a Itálie 29.6.2020. Irská vláda oznámila nejvzdálenější termín - 10.8.2020. Letecké společnosti v rezervačních systémech nabízí lety od 1.6.2020, ale to se může v závislosti na vládních opatřeních jednotlivých zemí k možnostem cestování dále měnit.

Na webových stránkách Ministerstva zahraničí České republiky lze přehledně nalézt údaje o podmínkách cestování do jednotlivých zemí. Na stránkách Ministerstva zdravotnictví České republiky jsou pravidelně aktualizovány podmínky pro cestování z České republiky a návratu zpět.

Situaci sledujeme a účastníky plánovaných kurzů kontaktujeme 4 týdny před zahájením jejich kurzu a navrhneme řešení.

Největší problémy jsou s letenkami, vyřizování posunu letů, voucherů, popř. refundace je velmi pomalá a pravidla se neustále mění - nejvíce problémů je v současné době s Ryanair, kteří změnu letenek na příští rok prakticky neumožňují, nebo pouze za vysoké poplatky.


Zpět na blog