Richard Language College - nostalgická vzpomínka nebo nový začátek?

Druhou školou, kterou jsem navštívila v pátek 15.11.2019 byla Richard Language College, náš nejstarší zahraniční partner. Ráno mi to nedalo a prošla jsem statistiky ... za období let 1992 - 2019 jsme do této školy poslali 2382 účastníků kurzů ... kurzy angličtiny pro dospělé, metodické kurzy pro mládež, stipendia, která umožňovala mladým lidem studium v kurzech zdarma, kurzy pro mladé lidi z dětských domovů, pěstounstých a sociálně slabých rodin ...

V posledních letech byla spolupráce se školou složitější, bylo vidět, že si nevede dobře, a na konci loňského roku hrozilo velmi reálně úplné uzavření školy. Nakonec se našel zájemce a začátkem roku 2019 školu získal nový majitel. Nyní je znát snaha o nový rozjezd, škola aktualizovala obsah kurzů pro učitele a nabízí i nové, nicméně v kurzech všeobecné angličtiny nyní naprosto převládají studenti z asijských a arabských zemí s nízkou jazykovou úrovní. Starost ve mně vzbuzují především kombinované kurzy angličtiny a metodiky pro učitele - začlenění našich učitelů do mezinárodním skupin všeobecné angličtiny zde asi nebude dobře fungovat, dokud škola nebude mít lepší mezinárodní složení účastnůků i jazykových úrovní.

Vybavením a prostředím se v jazykové školy Richard Language College už mnoho let nic nezměnilo, nové majitele čeká hodně práce vrátit jí kvalitu a pověst výborné jazykové školy, kterou v minulosti jistě měla.


Zpět na blog