Také si zkusím, co prožívají naši účastníci kurzů ... Kingsway English Centre, Worcester

Také si zkusím, co prožívají naši účastníci kurzů ... Kingsway English Centre, Worcester

Rozhodla jsem je, že se v jedné vybrané škole zastavím déle, a zvolila jsem jazykovou školu Kingsway English Centre v menším - ale typickém - městě Worcesteru. Ano, tady byla vynalezena a vyrábí se známá omáčka. První zajímavý fakt jsem se dozvěděla, když jsem se na jaře poprvé s majiteli a současně řediteli školy Sue a Rickem setkala. Worcester se nečte "vorčestr", ale "vustr" - to jsem se zastyděla!  Tady už jsem si na správnou výslovnost zvykla, ale jak budu vypadat doma, až budu do tataráku přidávat "vustr"?

Ráno jsem se dostavila do školy jako studentka - tedy byla jsem dovezena mým hostitelem - venku lilo jak z konve. Rick mě hned představil ostatním studentům, ukázal občerstvení, které je v ceně kurzu - čaj, káva, výběr nealko nápojů. Kingsway je škola pro náročné dospělé účastníky - nyní v listopadu je zde asi 15 studentů - všichni z Evropy a odhaduji ve věku 30 - 60 let. 

První učitel Bob pochází z Austrálie a hodiny byly velmi zajímavé, odpoledne jsme měli Riche - oba výborní, vtipní, dobře připravení. O dopolední přestávce přišel Big Bob - stará se o program ve volném čase - a nabídl na středeční večer koncert vážné hudby v Birminghamu, kdo měl zájem, přihlásil se, pojede se společně minibusem školy.

Každé pondělí mají účastníci kurzů společný oběd - buď bufet = švédský stůl ve škole - nebo se jde společně do některé restaurace v okolí. Oběd je v ceně kurzu a cílem je, aby se všichni seznámili - zdá se mi, že tu nejsou dva ze stejné země - Španělsko, Francie, Švýcarsko, Německo, Lotyšsko, Litva, Polsko, já Česko ...

Je 10 večer a ještě jsem neudělala domácí úkol ... budu o něm přemýšlet ráno po cestě do školy ... snad nebude pršet a budu moci jít pěšky ... a nesmím si zase zapomenout foťák !


Zpět na blog